+359 893 384 618 botev1978@abv.bg

Новини

на НЧ Христо Ботев

Новини за отбелязани събития през 2016 година

 

На 30.09.2016 г. в НЧ ”Христо Ботев 1978”, гр. Дупница бе отбелязан 1-ви октомври- ден на музиката, поезията и възрастните хора.

Първи октомври е един много специален ден, съчетал преклонението пред световното музикално наследство, духовното богатството на българската поезия и отдаване на почитта ни към хората от третата възраст и техния принос към обществото.

Гости на тържеството бяха адв. Йорданка Божкова- Председател на ЧН към НЧ”Христо Ботев 1978” и жители на квартала.

Читалищният секретар Калинка Миланова откри празника с встъпителни думи за естеството и произхода на честваната дата.

След което дечицата от ТФ”Ритми”- Иван Радев, Дария Боюклийска,Васко Василев, Иво Василев, Дея Милтенова и Диана Йорданова, с хореограф педагог Радослав Новаков, вдигнаха адреналина на гостите с темпераментното и талантливо изпълнение на български хора. Гостите бяха очаровани от малките танцьори.

Ученичките от Гимназия „Христо Ботев” – Гергана и Християна прочетоха стихове на Евтим Евтимов, Дамян Дамянов, Михаил Белчев и Петя Дубарова.

Стивън Иванчев и Зарина Андонова, танцьори от клуб”Фантастик денс”, с ръководител Димитър Георгиев, внесоха много шик и страст с изпълнените латино танци.

Децата от вокална група към ОУ”Св.Климент Охридски”, гр. Дупница, с ръководител- Кремелина Соколова зарадваха гостите с изпълнението на популярни песнички.

Специален гост на празника бе поетесата от гр.Дупница- Димитринка Арабаджиева /Рия/.

Тя представи новата си стихосбирка „Есенен венец”.Библиотеката към НЧ”Христо Ботев 1978”, се сдоби с екземпляр от стихосбирката с автограф на поетесата.

Празникът донесе удоволствие и за изпълнителите и за гостите.

Обещахме си по-чести срещи по хубави поводи.

На 18.10.2016г. в НЧ ”Христо Ботев1978” гр. Дупница се отбеляза празника на родният ни град-Дупница. Участваха ученици от СУ „Св.Климент Охридски” и СУ”Кирил и Методи”

Нашата творческа работилничка под надслов „Моят роден град – Дупница“, беше едно чудесно емоционално и забавно събитие за всички участници.Учениците от четвърти клас при училище „Св.Климент Охридски” нарисуваха любими места от Дупница. Госпожа Елена Марулевска, която бе нашият гост консултант, показа на децата нови техники за рисуване и ги вдъхнови да изразят таланта си. В залата на НЧ“Христо Ботев“ цареше радостна възбуда и творчески подем. Докато малките художници творяха, нашите гости от СУ“Кирил и Методи“, гр.Дупница- Георги Симеонов-7а, Даниела Грозданова-7б, Йоана Тошкина- 7а, Анна Илиева- 7а, Мира Тасева-7а и Лъчезар Карненски- 7а,

прочетоха своите есета на тема „Защо обичам моя роден град- Дупница“. От творбите на младите писатели струеше заразяваща любов към родния ни град- Дупница. Есетата бяха чудесни, издържани стилово и пълни с младежки ентусиазъм. Бяха посрещнати с бурни аплодисменти.Съученикът им Лазар Стоянов – млад фотограф документира събитието.

Нарисуваните картини са изложени от читалщния секретар- Калинка Миланова, в салона на читалището. Тя благодари на всички участници, благодари и на читалищното настоятелство с председател адв. Йорданка Божкова, за подсигурените материали за творческата работилница и завърши с думите: „ Чудесно е, че толкова много се гордеете с родния си град, но аз съм сигурна, че и градът се гордее с талантливи и умни деца като вас!”

Стани партнор

Подай ръка на българското читалище!